Pages

torsdag 25 april 2013

Avhärdningsfilter

Har du märkt att ditt schampo inte löddrar lika bra längre när du tvättar håret?
Tvättar inte din tvättmaskin din tvätt lika rent längre?

Eller har du fått problem med att det blir stopp i rör och ledningar?
I så fall har du kanske fått för mycket kalk i ditt vatten!
Kalkhaltigt vatten är på inget sätt ett ovanligt problem och på många ställen i Sverige innehåller även det kommunala vattnet mycket kalk. Kalk kommer nämligen från berggrunden och hittar därför ofta sin väg till vårt grundvatten. Visa fler av de senaste vattenfilter från callidus.se


Om du har för mycket kalk i ditt vatten så kan det också betyda att kalket samlas och därmed stoppar tillförseln av vatten i allt från ledningar och varmvattenberedare till hushållsmaskiner som diskmaskiner och tvättmaskiner.

Förutom att skada VVS-installationer så kan det faktum att man får i sig för mycket kalk också innebära risker för vår hälsa. Skador och sjukdomar som åderförkalkning och njursten kan vara en följd av att man har druckit vatten med mycket kalk i.

Mycket kalk gör dessutom vårt vatten hårt och även om den grundläggande hårdheten på vårt vatten skiljer sig från olika delar av Sverige så brukar man säga att det ska ligga någonstans mellan 3 till 6 dH.

Du som vet att du har för mycket kalk i ditt vatten kan köpa ett avhärdningsfilter som minskar kalken i vattnet. Ett avhärdningsfilter avkalkar ditt vatten snabbt och smidigt. I många av filtrena kan du ställa in hur hårt du vill att ditt vatten ska bli så att du får ett normalt vatten.I vissa filter kan man tillsätta salttabletter. Saltet gör att filtermassan i filtret aktiveras och kan ta bort både kalcium och magnesium. Denna teknik kallas jonbyteteknik och är oftast mycket effektiv. Det finns även filter som har en separat behållare för saltet som passar extra bra att använda om man har ett stort hus eller fastighet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar