Pages

torsdag 25 april 2013

Hydropress


Det är tyvärr inte helt ovanligt att man någon gång får problem med attvattnet från kranen börjar lukta illa. 
Om du har råkat ut för detta så börja alltid med att ta reda på varifrån lukten kommer. Luktar vattnet likadant i olika kranar i ditt hus? Luktar det både när du spolar varmvatten och när du spolar kallvatten? Vad för typ av lukt är det?


Om ditt vatten bara luktar illa när du spolar varmt vatten kan problemet vara att din varmvattenberedare gått sönder eller behöver rengöras. Det kan till exempel handla om att det finns gamla avlagringar på insidan av beredaren. 
Om ditt vatten däremot luktar som ruttna ägg kan det vara så att du har fått svavelväte i vattnet. Detta är tyvärr ett relativt vanligt problem för husägare som får sitt vatten från en borrad brunn. Svavelväte som ibland också kallas berggas leta sig då och då in i vattnet och påverkar det negativt. Tack och lov är svavelväte är en lättflyktig gas som är relativt lätt att få bort.

Om du anar att du har fått svavelväte eller berggas i ditt vatten så kan du ta ett prov på ditt vatten och skicka det till ett laboratorium för att få det analyserat. Om det sedan visar sig när du får tillbaka resultatet att det är just svavelväte eller berggas du har fått problem med så kan du för att åtgärda problemet installera en hydropress och en vattenluftare. 

Vattenluftaren är ett automatiskt system för luftning av ditt vatten som du installerar före din hydropress. Vattenluftaren har ett luftfält som tillsätter syre i ditt vatten. När man tillsätter syre i vattnet så reduceras nämligen svavelväte och flera andra typer av gaser. En hydropress separerar sedan tryckluft från ditt vatten med en gummiblåsa eller med ett gummimembran. När man tillsätter syre i sitt vatten kan man även reducera metaller som mangan och järn. Kassan mer vattenanalys från Callidus och hålla ditt dricksvatten säkert att dricka.

1 kommentar:

  1. I have been surfing online more than 4 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It's pretty worth enough for me. Personally, if all web owners and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before. all of craigslist

    SvaraRadera